Atlassian - Cloud first!

Skrevet 19. Oct, 2020 i Atlassian, Jira, Confluence, af Daniel Hostrup Eriksen

Journey to the cloud

Atlassian meddelte i slutningen af sidste uge, at der skrues drastisk op for Cloud-first strategien. Dette betyder en afvikling af Server-produkter (Data Center undtaget) med start i februar 2021 og endelig afslutning i februar 2024. Det har længe været et klart budskab fra Atlassian, at Cloud har den primære fokus, og nu sættes der altså streg under dette.

Hvad betyder det for os?

Anvender I i dag et eller flere af Atlassians produkter i en on-prem version, vil I inden for de næste 3 år skulle tage stilling til, hvordan I ønsker at fortsætte med brugen af disse. Mange vil kigge i retning af en flytning til Atlassian Cloud, og for de som vægter lokal hosting og opbevaring af data højt, vil Data Center fortsat være tilgængelig.

Hos Translucent står vi klar til at hjælpe jer med en Server-til-Cloud-migrering

Hvilke produkter gælder det?

Kort fortalt gælder det alle Atlassians produkter - på nær Fisheye og Crucible; disse produkter er i basic maintenance mode og vil fortsat udbydes i deres nuværende form.

Hvad med min nuværende server - og mine apps?

Alle Server-produkter vil fortsætte med at fungere til EOL i februar ‘24, og vil fortsat modtage bugfixes og patches. Ligeledes kan man fortsat hente nye apps fra Atlassian Marketplace* og forny sine eksisterende licenser.

Nye Server-licenser til de primære produkter (Jira, Confluence, Bitbucket etc.) vil ikke kunne købes efter februar 2021.

*tilgængelighed kan variere for tredjeparts-produkter

Hvad gør vi herfra?

Kortsigtet har denne udmelding ikke den store konsekvens for eksisterende Server-kunder, mens nye kunder ikke behøver tænke længe over, om man skal vælge Server eller Cloud: Cloud er vejen frem.

På den lange bane skal alle eksisterende Server-kunder inden februar 2024 træffe en beslutning om den fremtidige strategi.

Hvem kan hjælpe?

Hos Translucent arbejder vi med migreringer fra Server til Cloud, og vi er allerede i dialog med flere af vores kunder om migrering til Cloud, hvor vi forventer i den kommende tid at skulle projektere og hjælpe med at udføre et betydeligt antal migreringer.

Har I spørgsmål til migrering til Cloud, opgradering til Data Center, eller ønsker I blot en uforpligtende snak om jeres nuværende og fremtidige muligheder med Atlassians værktøjer, kan I altid kontakte os via vores hjemmeside.

Kontakt os