Atlassian Cloud-migrering: Analyse

Skrevet 6. Mar, 2023 i Atlassian, Cloud, Jira, Confluence, migrering, af Daniel Hostrup Eriksen

Velkommen til Translucent’s blog-serie om Atlassian Cloud-migreringer. Over fem posts fortæller vi om vores anbefalinger og best practices, baseret på mange års erfaring. Læs mere på vores hjemmeside, og følg med på SOME

Del 1 - Analyse

Den første del af enhver migrering er at danne sig et overblik over, hvad der skal migreres, og hvilke muligheder, ressourcer og værktøjer man har til rådighed. Helt bredt skal vi vide, hvilke applikationers data vi ønsker at migrere, og om vi ønsker at bringe al historik med over. Herudover benytter de fleste et eller flere add-on produkter, som kan have en stor betydning, så det er vigtigt at tage stilling til disse tidligt i processen. På dette tidspunkt er det også vigtigt at fastsætte vores nøglespillere for migreringen:

  • Hvem har det overordnede ansvar?
  • Hvem har de tekniske kompetencer til at udføre migreringen?
  • Hvem har ansvar for kommunikationen til slutbrugerne?
  • Hvem planlægger og udfører tests
  • Etc…
Translucent kan udfylde en, flere eller alle af disse roller for jeres migrering.

Kontakt os gerne for et tilbud eller en uforpligtende snak om jeres muligheder.

Under analysen kan man udlægge den indledende tidsplan. Vi anbefaler at være gavmild med tiden så der er plads til uforudsete udfordringer - for hvis der er en ting man lærer med tiden er det at tage højde for the unknown unknowns 🙂

De overordnede trin er:

Analyse - Planlægning - Test - Migrering - Evaluering

Det er ganske sandsynligt at et eller flere af disse trin besøges mere end én gang undervejs. Timingen, og især datoen for den endelige migrering, styres oftest af tre væsentlige hovedpunkter:

  1. Organisationens modenhed og modtagenhed for tekniske omstillinger
  2. Tilgængelighed af de påkrævede ressourcer
  3. Udløbsdato for nuværende Server-licenser

Pkt. 3 er sværest at ændre på, og vi anbefaler at påbegynde planlægning og analyse i god tid, gerne ~6mdr. før udløb.

Den tekniske del af analysen vil vi ikke gå for meget i dybden med i denne omgang, og vi vil i stedet besøge nogle af de tekniske opgaver i en senere artikel. For mere læsning vil vi, for nu, anbefale Atlassian Migration Center.

Læs med over de næste uger, hvor vi fortæller videre om processen, og kontakt os gerne for en uforpligtende snak om jeres muligheder med Atlassian Cloud.

Næste gang: Planlægning!

Kontakt os