Atlassian Cloud-migrering: Migrering

Skrevet 23. Jun, 2023 i Atlassian, Cloud, Jira, Confluence, migrering, af Daniel Hostrup Eriksen

Velkommen til Translucent’s blog-serie om Atlassian Cloud-migreringer. Over fem posts fortæller vi om vores anbefalinger og best practices, baseret på mange års erfaring. Læs mere på vores hjemmeside, og følg med på SOME

Del 4 - Migrering

Nu sker det! De tidligere uger og måneders forberedelser skal endelig bære frugt, og vi skal have vores brugere med over i den fagre nye Cloud-verden!

Når vi afvikler den endelige migrering, er der tre hovedpunkter, som især er vigtige at være opmærksom på:

  • Kommunikation
  • Kommunikation
  • Kommunikation

Det kan virke lidt tongue-in-cheek - og det er det - men det bærer også en ramme alvor med sig:

Inden vi påbegynder migreringen er det vigtigt at vi, i god tid, kommunikerer til vores brugere, hvad der kommer til at ske. Vi flytter til et nyt hjem i Cloud, får en ny .atlassian.net-adresse at tilgå produkterne på, og brugeroplevelsen vil ændre sig i større eller mindre grad. Det bør vores kollegaer have lov at forberede sig på.

Mens vi migrerer er det vigtigt at vi, internt i teamet, kommunikerer om status for de enkelte trin i vores runbook (læs mere om den i tidligere indlæg), om vi holder tidsplanen. Yderligere kan der være tredjepartsleverandører som skal involveres, og det er vigtigt at vi - you guessed it - kommunikerer med dem.

Translucent kan assistere med alle faserne i en Cloud-migrering - kontakt os gerne for en uforpligtende snak allerede i dag!

Efter migreringen er overstået skal vi kommunikere til vores brugere, hvor de nu kan tilgå vores Atlassian-produkter, nye login-procedurer mv., samt minde dem om, at noget kan have ændret sig, og hvor de kan læse mere om det.

Det kan være fordelagtigt at have en lille mini-guide til brugerne, som vi deler både inden og efter migreringen, og som fortæller om de de mindre og større forskelle man vil opleve efter migreringen. Atlassian har nogle fine templates, men det kan være nødvendigt at tilrette dem til netop vores brug, især hvis vi benytter et eller flere add-on produkter.

Fra vores stol som migrerings-team skulle der ikke være meget at bekymre sig om i denne fase - vi har jo testet grundigt inden og er velforberedte - men vi kan heller ikke bare læne os tilbage og slappe af; vi er jo gået live, og hvad sker der så?

Næste gang: Evaluering!

Kontakt os