Atlassian Cloud-migrering: Test

Skrevet 14. Apr, 2023 i Atlassian, Cloud, Jira, Confluence, test, af Daniel Hostrup Eriksen

Velkommen til Translucent’s blog-serie om Atlassian Cloud-migreringer. Over fem posts fortæller vi om vores anbefalinger og best practices, baseret på mange års erfaring. Læs mere på vores hjemmeside, og følg med på SOME

Del 3 - Test

Nu begynder det for alvor at blive spændende! I del 1 analyserede vi, hvad vi ville migrere, hvem nøglepersonerne var mm., og i del 2 lagde vi vores indledende plan. Nu skal vi have syn for, hvordan det lader sig afvikle i virkeligheden, og testen er en uundværlig og essentiel del af enhver migrering.

Det er vigtigt ikke at stille sig i vente, at alt går godt den første gang vi tester - hvis det gjorde det, kunne vi vel springe testen over? 🙂 Vi tester netop for at finde ud af, hvad vi ikke har været i stand til at tage højde for under planlægningen og analysen.

Når vi tester en migrering, går vi frem som vi ville hvis det var live, og noterer steps og timing undervejs. Disse bliver vigtige senere i processen, og vil i essensen lægge grundlaget for vores Runbook for migreringen. Vi benytter os af de metoder og værktøjer, som vi besluttede os for under planlægningen, og observerer resultaterne. Atlassians migration assistant til Jira og Confluence - inkluderet i nyere versioner af Server-produkterne - kan give os feedback og output, som vi kan bruge som retttesnor til rettelser i de(n) eksisterende miljø(er), som måtte være nødvendige.

Translucent har årevis af erfaring med Cloud-migreringer, og kan hjælpe jer hele vejen gennem en migrering til Atlassian Cloud. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak!

Efter nogle runder skulle vi gerne se, at vores data lader sig migrere uden fejlmeldinger, og at de fremstår som forventet i Atlassian Cloud. På dette tidpunkt bør vi involvere et antal daglige brugere indenfor i det nyligt migrerede, og lade dem hjælpe os med at verificere, at det er gået så godt som vi antager. Det er ofte praktisk taget umuligt for migrerings-teamet at verificere et tilstrækkeligt stort udvalg af data, og jo flere vi kan involverer, jo bedre.

Dette kan i nogle tilfælde afdække fejl, som vi ikke tidligere var blevet opmærksomme på, og nødvendiggøre yderligere tests. Vi gentager øvelsen, til alle er tilfredse.

Test-fasen kan sagtens vare adskillige måneder, og det er vigtigt, at vi sætter god tid af til den. Resultatet af testen skulle gerne være den føromtalte Runbook, som vi kan sammenholde med vores oprindelige plan og tilrette som nødvendigt.

Næste gang: Migrering!

Kontakt os