Jira 8 er ude

Skrevet 28. Mar, 2019 i Atlassian, Jira, af Daniel Hostrup Eriksen

Image celebrating Jira 8.0

Atlassian frigav i februar version 8 af Jira og har siden tilføjet to minor patch-versioner. Hos Translucent har vi fulgt udviklingen med stor interesse, og vi mener, at Jira 8 tilbyder tilpas mange nye og længe efterspurgte funktionaliteterne til at vi kan anbefale vores kunder en opgradering til 8.0.2.

Et udvalg af nye features og forbedringer er:

Look’n’feel og performance

Jira 8 kommer med en masse forbedringer “under the hood” som, sammen med tweaks til brugergrænsefladen, giver en klart forbedret brugsoplevelse. Boards loader hurtigere - især ved store datamængder - søgninger performer bedre og stabiliteten opleves generelt bedre. En fuld performance-rapport findes her.

Nye JQL-variabler

Vi elsker muligheden for at linke issues i Jira og derved opnå traceability på vores arbejde - men tidligere har man ikke kunnet søge effektivt på disse uden plugins. Jira 8 tilføjer issueLinkType som søgekriterie, en ofte efterspurgt funktionalitet! Læs mere her. Det er yderligere blevet muligt at søge på updatedBy, så vi nu kan se ikke kun hvornår, men også hvem der har modificeret issues.

Jira Server Mobile Beta

Endnu en længe efterspurgt feature som Cloud-brugere har haft glæde af et stykke tid er endelig på vej til Jira Server. Man kan allerede nu hente appen til iOS og Android og få en skræddersyet Jira-oplevelse på farten. Læs hvordan her.

Tekniske opdateringer

De ovenstående ændringer er ikke kommet af sig selv - der er sket store ting bag kulisserne. Som eksempler er søgemotoren opgraderet, og OpenJDK er nu understøttet for at imødekomme de ændrede licensbetingelser for Oracles Java. Dette medfører selvfølgelig at mange plugins (nu kaldet apps) vil skulle opdateres for at fungere med Jira 8, og dette kan være en blocker for en opgradering for nogle organisationer.

Hos Translucent er vi eksperter i opgraderinger og kompatibilitet - kontakt os gerne for en gennemgang af jeres instans og et tilbud på opgradering til seneste nye Jira.

Læs også Atlassian’s Blog Post om Jira 8.

Kontakt os