Der kommer konstant nye spændende features fra Atlassian, og særligt mange lige for tiden. Vi har her samlet nogle, som vi vil dele med jer. Måske er der lidt stille på kontoret her henover sommeren, og det kunne være en god lejlighed til at lære disse nye features bedre at kende 🙂
Den nye brugergrænseflade i Cloud
Måske har du fået den nye brugergrænseflade i Atlassians produkter, og er også så småt begyndt at vænne dig til at det hele er flyttet lidt rundt. Formålet med det nye layout og den nye navigation i produkterne har været at gøre det hele mere moderne og ensartet på tværs af produkterne, så man nemmere kan skifte mellem dem og hurtigere kan finde det, man skal bruge. Atlassian har lavet en kort video-introduktion, som du kan se lige her: Introducing Atlassian’s new navigation!
I den nye brugergrænseflade er der desuden kommet nogle nye muligheder for at tilpasse sidebaren, både i størrelsen, men også så du nemmere kan finde de projekter i Jira og de spaces i Confluence, som du plejer at bruge, og få de genveje som du bruger mest lige ved hånden. Hvordan du sætter det op, kan du læse mere om her: Navigation best practices.
Nyt layout for sider i Confluence (Cloud)
Når man taler om brugergrænseflade, så er der også sket en del i Confluence med layoutet for sider. Måske har du allerede fået det nye layout, måske er det på vej.
Formålet med det nye layout har været at simplificere det og gøre det mere konsistent på tværs af hele Confluence. Det er særligt headeren, meta-informationerne omkring siden og værktøjs-menuerne, der er arbejdet med.
I headeren på sider er visningen af breadcrumbs ændret, så de skjules, når man er øverst på skærmen. Det kan godt snyde, og man kan tro de er blevet væk, men bladrer man lidt ned på siden vises de med en pil , som man kan klikke på og se flere oplysninger:
Tidsstemplet for hvornår en side senest er opdateret er flyttet op i headeren på siden, og man kan holde musen over for at se flere oplysninger:
Lige under titlen vises nogle af de vigtige informationer for siden som ejer, klassifikation, status og det er også der, man kan opdatere dem:
Og så kommer vi til værktøjs-menuerne. I nederste højre hjørne finder man en lille menu, hvor der er adgang til:
at få vist kommentarer
vise og evt. metadata for siden, som f.eks. skifte ejer på siden
oprette en video med Loom
hvis man har Rovo, en mulighed for at forbedre sit workflow vha. Atlassian Intelligence
I øverste højre hjørne finder man More actions (…)-menuen, hvor man finder mange funktioner, man kan udføre på siden, som f.eks. kopiering, flytning og automatiseringer.
Sidst men ikke mindst kan man nu også vælge hvor man vil have vist værktøjslinien, når man redigerer sider:
Enten kan man få den vist på topppen af siden, som man plejer, men man kan også vælge at få en vist menuen in-line, dvs. den dukker op, når du har markeret noget tekst du gerne vil formatere:
Det skal man måske lige vænne sig lidt til, men den store fordel er at man ikke skal bevæge musen helt op til toppen for at få værktøjsliniens muligheder.
Live docs (Confluence Cloud)
De seneste år har vi fået en del nye sidetyper i Confluence, og nu har vi fået endnu en, nemlig live docs:
På en Live Doc-side kan man hele tiden opdatere indholdet. Ændringerne gemmes løbende og vises til dem, der besøger siden. Flere kan redigere siden samtidig, og man kan se deres rettelser, mens de laver dem.
Du kan læse mere om Live-docs her: Create and collaborate in real time with live docs.
Vil du høre mere om, hvordan jeres virksomhed kan drage nytte af Atlassians produkter og alle de spændende features, både som nye og eksisterende brugere? Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende snak!
Nemmere opdatering af mange work items (Jira Cloud)
Hvis du ligesom os har brugt Bulk Change i Jira en del, så vil du sikkert også sætte pris på den nye værktøjslinie, som du kan bruge til at opdatere mange work items direkte i work item navigatoren. Den er nem at bruge:
- Vælg de work items, du gerne vil opdatere
- Der vises en værktøjslinie i bunden af skærmen, som du kan bruge til at ændre bestemte felter på de valgte work items, eller ændre status på dem.
Automatisk kloning af gentagne opgaver (Jira Cloud)
Hvis der er en bestemt opgave, som du ofte opretter, eller som du har brug for med jævne mellemrum, så kan du nu lave en automatisering, der automatisk kloner din opgave og indholdet i de fleste af felterne med undtagelse af start date, due date, attachments og links. Eventuelle sub-tasks vil også blive klonet.
Du kan finde Set to recur under Actions/Automation på din opgave, hvor du kan sætte reglen op:
Du kan læse mere om opsætning her: Schedule work items to recur using automations.
Administratoren kan tillade “almindelige” brugere at oprette disse automations, så de ikke behøver række ud efter hjælp til det.
Lav nemt diagrammer over opgaver (Jira Cloud)
I din oversigt over opgaver i Jira kan du nemt lave et diagram med de opgaver, du kigger på, hvis du f.eks. gerne vil have et grafisk overblik over typer eller assignees for de pågældende opgaver. Under More actions (…) vælger du View work items as a chart, og så kan du vælge hvilket felt, du gerne vil se et diagram for:
Du kan læse mere om diagrammerne her: Creating charts in the All work tab!
Brug Jira fra Gmail (Jira Cloud)
Det er nu muligt at bruge Jira direkte fra Gmail. Man skal tilføje Atlassians app til Google Workspace, og når det er gjort, så man kan man oprette, se og redigere Jira-opgaver fra GMail, ligesom man efterhånden længe har kunnet det med Outlook.
En smart funktionalitet er muligheden for at linke mails, som er relevante for en Jira-opgave, og indsætte det som en kommentar direkte på Jira-opgaven, så alle der ser opgaven i Jira også har mulighed for at se, hvad der skrevet i den pågældende mail.
Du kan læse mere om hvordan du kommer i gang her: Jira is now available in Gmail - Work Life by Atlassian
Playbooks (Jira Service Management Cloud)
Hvis du har Jira Service Management Premium eller Enterprise, har du måske lagt mærke til at du har fået et nyt menupunkt på dine projekter kaldet Playbooks.
Formålet med Playbooks er at hjælpe med at standardisere processer i form af step-by-step instruktioner og automatiseringsregler, som hjælper og guider agenterne, når de skal løse opgaverne.
En playbook består af en række steps, som man sætter op. Et step har et navn, en detaljeret beskrivelse til agenteen af hvad der skal gøres og så kan det være en af to forskellige typer:
- Instructional - giver detaljeret information til agenten om hvordan dette step skal udføres.
- Automation rule - her vælges en eksisterende automatiseringsregel med manuel trigger, som agenten vil kunne starte ved at give de input, som reglen har brug for.
For nogle steps kan man desuden lave en indgang i loggen med det output, som steppet har genereret.
Du kan læse mere om Playbooks og hvordan man kommer i gang med at bruge dem her: Get started with playbooks
Nye filtreringsmuligheder og ny søgning for køer (Jira Service Management Cloud)
En meget efterspurgt feature i Jira Service Management er muligheden for at kunne filtrere vha. dropdowns. Som udgangspunkt kan man filtrere på Request type, Status og Assignee, men under More filters kan man finde andre felter, som kunne være relevante at filtrere på, og tilføje dem med dropdown-filtrering.
Søgefeltet er også blevet opdateret, så man kan søge på næste alle tekstfelter på opgaverne, herunder work item key.
Du kan læse mere om opsætning af køer her: What are queues?.
Har du adgang til de nye features?
Du har nok bemærket, at alle disse spændende tiltag tilføjes til Atlassian Cloud. Nogle virksomheder er fortsat på Atlassians on-prem platform, med et efterhånden begrænset feature-sæt.
Kontakt os gerne for en snak om, hvordan I kan migrere til Cloud, og læs om vores tilgang til migrering her.
Idé-typer og connections mellem typer (Jira Product Discovery)
I Product Discovery-projekter arbejder man med opgaver af typen Idea, og til dem kan man oprette og tilknytte forskellige typer af ideer, f.eks. user problem, experiment, opportunity eller solution. Som projekt-administrator vil man under Project Settings → Types kunne oprette typerne.
Hvis man har Product Discovery Premium, vil man derudover kunne oprette forbindelser (connections) mellerm idé-typer, så man f.eks. vil kunne forbinde en idé af typen “opportunity” til en idé af typen “solution”.
Du kan læse mere om idé-typer her: Configure your type of ideas and their hierarchies
Hvis du gerne vil følge lidt med i hvilke nye features, der kommer i Jira Product Discovery, kan du se deres roadmap lige her
Projekter bliver til spaces
Vi er godt i gang med overgangen fra issues til work items, og nu kommer næste skridt!
Ordet projekt bærer nogle forventninger med sig, som kan være begrænsende for, hvad et Jira-projekt faktisk kan bruges til, og Atlassian har derfor taget beslutningen om at ændre dem til Spaces, det samme som i Confluence.
Dette adskiller også navngivningen fra Atlas-projekter, som fungerer mere som det, man vil definere som et forretnings-projekt.
Læs mere om det her: Evolving Jira terminology: ‘Projects’ will soon be ‘Spaces’.
Translucent ønsker alle vores kunder og kontakter en god sommer, og vi glæder os til flere spændende projekter og opgaver med jer på den anden side! sun