Nye features til Jira og Confluence Cloud

Skrevet 6. Oct, 2023 i Atlassian, Jira, Confluence, Cloud, af Daniel Hostrup Eriksen

Der er konstant udvikling i Atlassians Cloud-produkter, og det kan være svært at følge med i hvad der sker - her vil vi samle nogle af de nyheder fra den seneste tid, som vi har fundet særligt interessante!

Confluence Whiteboards (Confluence Cloud) - Nu i Beta

Confluence Whiteboards

Confluence Whiteboards er i Beta, så nu er det muligt at begynde at arbejde med dem. De er lavet til at understøtte brainstorming, når man arbejder sammen over afstand, PI planning, prioritering og meget mere. Når først vores admin har meldt os ind i betaen er de nemme at oprette - det er bare at trykke på Create og vælge Whiteboards (Beta):

Opret whiteboard

Man kan tage udgangspunkt i en af de mange templates, vi har til rådighed:

Skabeloner

eller bare gå i gang med at tilføje de forskellige elementer, der er at vælge imellem, f.eks. sticky notes, figurer, billeder og links til indhold i andre systemer, såsom issues i Jira. Der er endnu ikke så mange forskellige elementer at vælge imellem, men efterhånden som betaen skrider frem kan vi forvente, at udvalget vokser. Det er nemt at arbejde med og at dele med andre, så man kan samarbejde om indholdet på et whiteboard.

Læs mere om Confluence whiteboards her: Introducing Confluence whiteboards! 🎉

Page Owner (Confluence Cloud)

Denne feature har mange af os nok ventet på, nemlig det at kunne sætte en ejer (page owner) på en Confluence-side. Når man kommer ind på en Confluence-side og gerne vil spørge et menneske til indholdet på den, vil man typisk spørge den, som har oprettet siden, fordi deres navn fremgår øverst oppe. Den person er måske ikke længere i virksomheden eller har ikke længere noget med indholdet at gøre, så derfor er det ikke altid særlig brugbart.

Det er nu (endelig) muligt at vælge hvem der skal være ejer på en side. Som udgangspunkt er det den bruger, der oprettet siden, men det kan nu nemt ændres af den der ejer siden, space admin eller site admin:

Rediger page owner

Når man er blevet tildelt ejerskab for en side, modtager man en notifikation om det.

I kan læse mere om page owner her: New! Assign and transfer page ownership!

Konverter nemt sider til ny editor (Confluence Cloud)

Hvis du har migreret fra server eller datacenter til Cloud, så bruger dine sider måske stadig den gamle editor i stedet for den nye, og det gør, at du ikke kan bruge de nye features, som den nye editor har.

Man kan godt konvertere sider til at bruge den nye editor, men før skulle man gøre det en side af gangen. Nu har vi fået en funktion, som sørger for, at sider automatisk bliver konverteret, enten på space-niveau eller site-niveau:

Konverter nemt sider

med denne vil alle sider (som er mulige at konvertere), blive opdateret, og det bliver vist øverst på siden til nye brugere, at der er sket en konvertering.

Læs mere her: Migrators - you can now bulk convert legacy editor pages to the new editor!

Er du nysgerrig på, hvad jeres virksomhed kan opnå med Atlassians produkter? Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende snak!

Ny redigering af issue-søgning/JQL (Jira Cloud)

Søgning efter issues med JQL er nu blevet hurtigere og nemmere at bruge. Det er blevet nemmere at finde og rette de fejl, man måtte lave, da fejlbeskrivelserne er blevet forbedret, og der er kommet syntax highlighting, så man bedre kan se strukturen i de JQL-søgninger, man laver. Desuden kan man nu folde editoren ud, så man bedre kan få overblik over sin søgning:

Redigering af issue-søgning

Læs mere her: Introducing the new issue search to Jira Cloud users

Forbedret board og backlog (Jira Cloud)

Vi har fået nogle længe ventede forbedringer til board og backlog i company-managed projekter, med features som mange har misundet fra Team-managed projekter.

Særligt savnet var muligheden for at redigere issues direkte i backloggen uden at åbne dem:

Forbedret board og backlog

og man kan nu også nemt redigere det samme felt til en ny værdi for op til 50 issues på én gang.

Der er kommet flere automatiske quick-filters til, f.eks. for Epics, og Epic- og versions-panelerne i venstre side er også blevet forbedret, så man gerne skulle kunne få et bedre overblik over et teams fremdrift. Man kan få vist de to paneler ved at slå Epic- eller versions-filteret til i toppen af backloggen:

Backlog

Læs mere her: Enhanced Jira board and backlog

Kontakt os